Minni ja Väinö takapihalla

Minni ja Väinö takapihalla

keskiviikko 12. heinäkuuta 2023

KESKIVIIKKO 12.7.2023

 Mistä kirjoittaisin tänään. No aika tavalla puhutaan valtiovarainministeri Riikka Purran rasisminsävytteisistä, vanhoista kirjoituksista. Vihapuheita, rasismia, maahanmuuttajia, näistä puhutaan. Tai. Natosta. Natosta siksi, että juuri nyt on menossa iso kokous Liettuan Vilnassa. Ukraina ja Ukrainan auttaminen, Ruotsi ja Ruotsin liittyminen on tapetilla. 

Näitä asioita kuuntelen ja katselen radiosta ja tv:stä. Auttaminen on hyvä asia. Minkäänlaista rasismia en kannata eikä mielestäni ihmistä saa arvostella esimerkiksi ihonvärin takia. Meidän pitäisi olla tasavertaisia, mutta ehkä maailma ei vieläkään ole niin edistynyt, että jaksaisi aina näitä asioita kannattaa joka puolella maailmaa.

Huh huh. Nuorempana minua ei nämä asiat kiinnostaneet ollenkaan, mutta näin seniori-ihmisenä olen huomannut kuuntelevani asioita aika kiinnostuneena. Sitä voi sitten pohtia miksi niin on. Isäni Rolf oli vanhemmiten myös sellainen, että jos uutiset jäi väliin se oli lähes katastrofi. Muuten, isäni tuli kuuroksi vanhana ja minäkin saan ensi kuussa kuulolaitteen.

Niin se on, että vanhemmiten kroppa muuttuu, mieli muuttuu ja maailma muuttuu. Elä siinä sitten niin, että kaikki sujuu. Välillä tuntuu ettei mikään suju ja sitten on niitä hyviä päiviä, jolloin mikään ei voisi paremmin olla. Niitä päiviä rakastan ja halajan.

Tänään, heinäkuun puolivälissä melkein, on kaikki hyvin. On lämpöä ihan riittävästi, on ruokaa, särky on hallinnassa juuri nyt, on luettavaa ja kuunneltavaa, vain villalangat loppuvat kesken. Tänään jo toinen lanka. Olen väsäämässä tupsuista mattoa. Yhteen riviin menee yhdeksän tupsua. No, pari päivää sitten loppui lila lanka. Tilasin heti uuden kerän. Sain kuusi tupsua tehtyä, kun lanka loppui. Tänä aamuna pääsin melkein loppuun. Toinen lanka riitti 8,5 tupsuun ja sitten se vaan loppui eikä pikkunysääkään löytynyt. Huomenna olen menossa kauppaan ja katson löytyisikö tätä väriä. Juuri tätä merkkiä kaupassa on paljonkin, mutta en muista että tätä väriä olisi ollut, joten täytynee taas tilata uusi kerä.

Huomenna on muuten tosi kamala reissu sikäli, että apteekkiin menee nähtävästi kaikki rahat. Minulle on tulossa uusia lääkkeitä. Käteen lääkettä ja sormeen voidetta, verenpaineeseen kokonaan uusi lääke ja diabeteksen apunesteeksi kokonaan uusi lääke. Voi kamala, hirvittää riittääkö rahat. Kaupassakin pitäisi käydä. No se jää nähtäväksi kuinka käy.

Kohta on vietävä roskut ja haettava posti. Mitä sitten muuta tänään niin saa nähdä sitten hiukan myöhemmin. Kuuntelen radiota ja äänikirjaa, katson tv-uutisia ja tennistä nyt iltapäivällä. Miesten Wimbledonin puolivälierät. Ja neulon sukkia mennen tullen.

Tämmöstä tänään. Voikaa hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KESKIVIIKKO 24.4.2024

TERVEHDYS TÄÄLTÄ LUMISELTA PELTOAUKEEN VIERELTÄ   Tosiaan, edessäni on isoja peltoja, joissa kaikissa on taas lumipeite, ainakin osaksi. Nyt...