Minni ja Väinö takapihalla

Minni ja Väinö takapihalla

perjantai 16. helmikuuta 2024

Perjantai 16.2.2024

 


Ystävänpäiväkekkerit täällä vanhustentalon seurusteluhuoneella sujui tosi hyvin. Kahvia juotiin ja vohveleita syötiin paljon. Meillä oli aika paljon taikinaa, ehkä jopa liian paljon, silti ei paljon jäänyt yli. Vohvelin teko oli ehdottomasti SE JUTTU!!!!

Ystävättäreni teki ison työn huolehtiessaan molemmista koneista, kun minä seilasin edes takaisin, hain ja vein ja juoksin ja kävelin koko ajan. Hoitajan kanssa vietiin jokaiseen huoneeseen vohveliannoksen kerman ja hillon kera. Ainoastaan yksi asukas, joka oli sairas, jäi ilman. En uskaltanut hänelle viedä, kun minulle ei kerrottu mikä hänellä oli. Ilokseni tänä aamuna näin tämän asukkaan taas kulkemassa käytävillä. Tauti oli nähtävästi voitettu.

Koristeluista keskusteltiin paljon ja luulen, että keskustelu oli enimmäkseen hyväksyvää. Se tietenkin ilahdutti minua. Yksi vanhuksista on ollut käsityönopettaja joskus ja hän kiinnostui tupsuntekokoneesta. Hain omani ja näytin hänelle kuinka ne toimivat. Tästä kiinnostui pari muutakin ja kun kuuntelin keskusteluja huomasin, että uusi tapaaminen oli suunnitteilla. Sovittiin, että tupsutöihin tutustuminen tapahtuisi reilu viikko ennen pääsiäistä ja silloin tarjoaisin vain kahvia ja teetä. Pääsiäisenä sitten pidettäisiin taas vohvelikekkerit ja kahvia.

Tapaamisessa ennen pääsiäistä syntyy mahdollisesti joitakin koristeitakin, jotka asukkaat itse tekisivät. Voi olla että olen väärässä, mutta aion viedä mukanani hiukan huopaa ja lankaa ja styrox sydämiä ja näyttää mitä niistä voisi tehdä ja miten niihin voisi tupsutöitä yhdistää.

Päivä oli kaikin puolin tyydyttävä. Ystävättäreni kanssa vielä siivosimme kaiken ja pesin vielä lattiankin. Myöhään illalla oli polveni aivan kerta kaikkiaan kipeät. Mietin, että miksi ihmeessä näin kova kipu. Olin tietenkin juossut pitkin käytäviä lähes neljä tuntia putkeen, mutta sitten tajusin, että sisäkenkäni olivat syypäät kipuun. Niissä varpailla on hyvin tilaa, mutta jalkojen päällä ne olivat kireällä ja se sen kivun sitten vähitellen aiheutti.

Panadolilla kipu häipyi yön aikana ja kunnon lepo myös.

Tänään on jo perjantai ja ulkona on ihan mahdoton keli. Vettä ja lunta ja räntää ja kova tuuli. Katolta tulivat lumet viimein alas ja minun stressini helpottaa kissojen takia. Kestää hetken ennenkuin katoille taas sellaiset kamalat lumet kerääntyvät.

Nyt olen tehnyt kolmen päivän ruuan. Kalkkunanakkikastike ketsupin kanssa, bataatti-perunamuussi ja ruusukaalia.

Nyt kelpaa aterioida kolmena päivänä eikä ruuanlaittoon aika kulu.

Kisut olivat aamulla aikaisin moneen kertaan ulkona, mutta nyt ovat jo jonkin aikaa nukkuneet. Rauhallista ja hiljaista.

Seurusteluhuoneessakaan ei ketään ole aamupäivällä näkynyt istumassa.

Näissä merkeissä HYVÄÄ VIIKONVAIHDETTA


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KESKIVIIKKO 24.4.2024

TERVEHDYS TÄÄLTÄ LUMISELTA PELTOAUKEEN VIERELTÄ   Tosiaan, edessäni on isoja peltoja, joissa kaikissa on taas lumipeite, ainakin osaksi. Nyt...